JUNEĆI ODRESCI IZ PEĆNICE: Ukusno i sočno meso u kombinaciji s pire krumpirom idealan je ručak za vikend

Umjesto junetine, možete koristiti svinjetinu.

Shutterstock

Za mnoge nedjeljni ručak nije potpun ako je bez mesa. Donosimo vam recept za ukusne juneće odreske iz pećnice, a umjesto junetine možete koristiti i svinjetinu.

Sastojci:

  • 800 g junetine
  • 7 režnjeva češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica brašna
  • 1 list lovora
  • biozačin
  • sol, papar, ulje

Priprema:

1. Odreske narežite na 1 cm debljine. Svaki odrezak posolite i popaprite te stavite u tavu na zagrijano ulje da se kratko poprži s obje strane (samo par minuta da se uhvati mala korica).

2. Nakon toga ih izvadite na tanjur, a u ulje u kojem su se pržile (i pustile sok) dodajte vodu (oko 7 dl), stavite veliku žlicu senfa, narezani češnjak, soja umak, malo biozačina, lovorov list, malo papra i žličica brašna razmućena u malo hladne vode - za gustoću.

3. U tepsiju u kojoj ćete peći posložite meso, prelijte ga umakom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

4. Jelo poslužite uz pire krumpir i salatu po želji.