Kad pripremate kosane odreske, obično dodajete jaja i krušne mrvice? No profesionalni kuhari koriste još jedan sastojak koji meso čini sočnijim. Kako bi faširanci bili ukusniji i zdraviji, umjesto krušnih mrvica upotrijebite nasjeckane orahe.
Možete koristiti i kikiriki, bademe ili bilo koji orašasti plod. Meso će izvana biti hrskavo, a iznutra sočno i mekano. Kad počnete pržiti u tavi ili roštilju, stvorit će se korica koja će omogućiti da sav mesni sok ostane u odrescima.
Ovaj trik možete iskoristiti i kad pečete ćevape, kobasice, pljeskavice, ali i punjene odreske.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice