Jetrica su jako zdrava namirnica, a najčešće se pripremaju dinstana na luku ili pečena s češnjakom. Isprobajte malo drugačiji recept za ukusna pileća jetrica s povrćem zapečena u pećnici.
Recept za pileća jetrica s povrćem
Sastojci:
- 400 g pileće jetre
- 2 velika luka
- 2 zelene paprike
- 1 manji patlidžan
- 2 krumpira
- 2 mrkve
- malo graška i mahune
- 1 svježa rajčica
- sol, papar, biozačin, ulje
- 1 žličica brašna
- mljevena crvena paprika
Priprema:
Na ulju popržite nasjeckan luk i papriku, dodajte jetrica i kad se sve malo zaprži dodajte ostatak povrća, po želji lovorov list, dodajte malo vode i pirjajte 20 minuta.
Dodajte žlicu brašna razmućenog u malo vode, papriku, biozačin, papar i još malo prodinstajte pa stavite peći na 250 stupnjeva oko 15 minuta. Poslužite toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice