Ljubitelji sataraša, ali i svi koji žele pojesti zdrav i hranjiv obrok, moraju isprobati recept za sataraš s pire krumpirom i jajima, i to iz pećnice. Ovo jelo slično je shakshuki, koja se inače priprema od povrća i jaja, ali u tavi. Ovakva jela idealna su za one koji vole eksperimentirati s okusima jer možete dodati začine, ali i namirnice po želji.
Isprobajte recept za sataraš iz pećnice, samo ga povremeno trebate promiješati kako povrće ne bi zagorjelo.
Recept za sataraš iz pećnice
Sastojci:
- 8 krumpira
- 1 grčki jogurt
- 2 luka
- 5 paprika
- 6 rajčica
- 1 tikvica
- 3 češnja češnjaka
- 3 jaja
- sol, papar
- mast ili ulje
Priprema:
1. Zamotajte krumpire u aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon što su pečeni, ogulite ih, izgnječite, začinite i dodajte im grčki jogurt.
2. Posudu za pečenje premažite uljem ili masti, povrće narežite, začinite i pomiješajte u posudi da pokupe masnoću. Pecite oko 45 minuta, ali svakih 15 minuta jelo trebate malo promiješati da povrće ne zagori s gornje strane.
3. Zadnjih 10 minuta pečenja na povrće dodajte jaja da se lijepo zapeku, a možete ih ispeći i posebno pa dodati na jelo.