IDEJA ZA HRANJIV I ZASITAN RUČAK: U pećnici napravite omiljeni sataraš s pire krumpirom i jajima

Jelo slično shakshuki, ali se priprema u pećnici.

Shutterstock

Ljubitelji sataraša, ali i svi koji žele pojesti zdrav i hranjiv obrok, moraju isprobati recept za sataraš s pire krumpirom i jajima, i to iz pećnice. Ovo jelo slično je shakshuki, koja se inače priprema od povrća i jaja, ali u tavi. Ovakva jela idealna su za one koji vole eksperimentirati s okusima jer možete dodati začine, ali i namirnice po želji.

Isprobajte recept za sataraš iz pećnice, samo ga povremeno trebate promiješati kako povrće ne bi zagorjelo.

Recept za sataraš iz pećnice

Sastojci:

  • 8 krumpira
  • 1 grčki jogurt
  • 2 luka
  • 5 paprika
  • 6 rajčica
  • 1 tikvica
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 jaja
  • sol, papar
  • mast ili ulje
Shutterstock 

Priprema:

1. Zamotajte krumpire u aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon što su pečeni, ogulite ih, izgnječite, začinite i dodajte im grčki jogurt.

2. Posudu za pečenje premažite uljem ili masti, povrće narežite, začinite i pomiješajte u posudi da pokupe masnoću. Pecite oko 45 minuta, ali svakih 15 minuta jelo trebate malo promiješati da povrće ne zagori s gornje strane.

3. Zadnjih 10 minuta pečenja na povrće dodajte jaja da se lijepo zapeku, a možete ih ispeći i posebno pa dodati na jelo.