Sataraš je često ljetno jelo koje se priprema jednostavno i brzo, a lagano je i puno boja, okusa i mirisa. Priprema se od luka, paprike i rajčica, ali kad jednom pripremite sataraš s tikvicama, više ih nikad nećete izostaviti iz ovog omiljenog ljetnog jela. Pogotovo ljeti kada je sezona tikvica.
Recept za sataraš s tikvicama
Sastojci:
- 5 paprika
- 4 rajčice
- 2 tikvice
- 1 glavica luka
- 3 žlice ulja
- 200 ml vode
- sol papar
Priprema:
Tikvice ogulite pa narežite na kolutove, malo posolite i ostavite da se ocijede. Luk sitno nasjeckajte, pa ga dinstajte dok ne omekša. Rajčicu i paprike narežite, pa dodajte u tavu s lukom. Začinite po želji i sve pirjajte oko 5 minuta pa dodajte ocijeđene tikvice. Zalijte vodom, pa sve zajedno pirjajte dok povrće ne omekša i ne ispari višak tekućine. Po potrebi dodajte još začina po ukusu. Po želji po vrhu pospite sitno nasjeckanim peršinom i sataraš poslužite dok je još topao.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice