Shakshuka je jelo od povrća i jaja, a priprema se vrlo brzo i jednostavno. Ovaj obrok predivno izgleda i zdrav je, a možete ga poslužiti kao doručak ili lagani ljetni ručak ili večeru. Također, ako želite, možete dodati i neko meso, primjerice pancetu ili kobasicu.
Recept za shakshuku
Sastojci:
- 1 velika paprika
- 1 glavica luka
- 400 grama nasjeckanih rajčica
- 4 jaja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica šećera
- sol papar
- maslinovo ulje
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte sitno nasjeckani luk. Kratko pirjajte pa dodajte nasjeckani češnjak, a potom i papriku narezanu na kockice. Kad paprika omekša dodajte rajčicu, začine i šećer i ostavite da se kuha desetak minuta.
Dodajte jedno po jedno jaje kao da radite poširano jaje i pazite da vam se žumanjak ne razlije. Tavu poklopite i ostavite na vatri još desetak minuta. Ono što je bitno je da se umak od rajčice i paprike ne zalijepi za dno posude pa vodite računa o temperaturi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice