Meso s graškom u umaku od rajčice uvijek je dobra ideja za ručak, a ako ga kombinirate s krumpirom začinjenim kuminom, dobit ćete pravi gurmanski specijalitet koji će se svidjeti cijeloj obitelji.
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog vrata
- 200 g graška
- 2 mrkve
- 2 čili papričice
- 3 žličice soli
- 1 žličica papra
- 50 ml ulja za prženje
- 2 češnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 800 g pelata
- 500 g krumpira
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica kumina
Priprema:
Svinjetinu narežite na veće komade, začinite soli i paprom i promiješajte. Zagrijte ulje i pržite svinjetinu oko 3 minute s obje strane. U tavu dodajte nasjeckani češnjak, popržite ga te dodajte pelate. Dodajte grančice ružmarina i cijele čili papričice. Promiješajte, poklopite i ostavite da se kuha oko 60 minuta na laganoj vatri. Po potrebi dodajte vode. Mrkvu narežite na veće komade, pa dodajte u tavu. Dodajte smrznuti grašak i promiješajte. Poklopite posudu i ostavite da lagano kuha još 15 minuta. Krumpir operite, ogulite i narežite na komade srednje veličine. Pospite soli i kuminom, zatim kuhajte na pari dok ne omekša.
Postupak pogledajte u videu: