Volimo varivo od graha i leće, ali grašak ima posebno mjesto na tronu omiljenih jela na žlicu, osobito kad dolazi u kombinaciji s piletinom i domaćim noklicama. Ovo je jelo koje hrani dušu i tijelo, obavezno ga uvrstite na svoj tjedni jelovnik ili kad god poželite domaće toplo jelo na žlicu.
Recept za varivo od piletine i graška s noklicama
Sastojci:
500 g svježeg ili smrznutog graška
300 g piletine
1 luk
1 mrkva
1 žlica mljevene paprike
sol, papar, ulje
Za noklice:
1 jaje
3 žlice brašna
prstohvat soli
Priprema:
Luk narežite i popržite. Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće, a pileće bijelo meso narežite na kockice. Na poprženi luk dodajte piletinu, posolite i zalijte s pola šalice vode. Pirjajte dok meso ne promijeni boju. Dodajte mrkvu i grašak, papar i papriku po želji, zatim zalijte vodom do vrha graška, poklopite i smanjite na srednju vatru. Kuhajte oko 20 minuta ili dok se grašak ne skuha. Na kraju ukuhajte noklice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice