Jelo s rižom koje nije rižoto nego se u našim krajevima obično jede kao prilog mesu, popularan rizi bizi porijeklom je iz Italije i u originalu se zove risi e bisi. Kao djeca obožavali smo ovako pripremljenu rižu s graškom, pa svakako uvedite ovo jelo u svoj jelovnik. Paše uz sve, a nije ga komplicirano pripremiti.
Sastojci:
1 mali luk
250 g riže
150 g graška
temeljac
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk pa dodajte opranu rižu i grašak. Kratko pirjajte pa zalijte temeljcem da prekrije rižu. Kad prokuha povremeno promiješajte pa kad voda ispari maknite sa štednjaka i začinite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice