Pečeno pile iz pećnice omiljeno je jelo za nedjeljni ručak, ali mnogima su još bolji pileći batci. Dodajte im gljive i krumpir, a uz sočnu marinadu meso će biti savršeno mekano i sočno.
Sastojci:
4 pileća batka
2 žličice sušenog češnjaka
1 žličica slatke paprike
2 žlice soja umaka
20 g maslaca
1 žlica kečapa
500 g krumpira
200 g šampinjona
origano
Priprema:
Stavite meso u zdjelu, posolite, popaprite, pospite paprikom i češnjakom u prahu (1 žličica). Dodajte soja umak, otopljeni maslac, kečap i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte krumpir i gljive koje ste narezali, posolite, popaprite i pospite origanom i češnjakom u prahu (1 žličica). Zatim meso stavite u tepsiju koju ste premazali paprom za pečenje, a po njemu rasporedite krumpir i gljive. Peći na 200°C oko 40 minuta.
Postupak pogledajte u videu: