Pečena piletina s mlincima čest je nedjeljni ručak. No ovaj put predlažemo vam malo drugačiji recept. Pripremite zapečenu piletinu s mlincima koja se prelije mješavinom kiselog i slatkog vrhnja i na kraju pospe naribanim sirom. Ovaj složenac preukusan je i zasitan obrok za cijelu obitelj.
Recept za zapečenu piletinu s mlincima
Sastojci:
900 g piletine
500 g mlinaca
350 ml tople vode
300 ml neutralnog (slatkog) vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
1 pileća kocka za juhu
300 g tvrdog sira
sol
papar
suhi začini po želji
Priprema:
Kocku za juhu pomiješajte s vrućom vodom. Mlince izlomite, pa ih prelijte juhom. Ocijedite ih nakon nekoliko minuta. Piletinu narežite i pržite dok ne porumeni. Dodajte sol, suhe začine i papar po želji. U tavu u kojoj ste pekli meso dodajte neutralno i kiselo vrhnje i miješajte na laganoj vatri.
Namastite tepsiju i rasporedite polovicu količine mlinaca, piletine i vrhnja. Ponavljajte postupak s ostatkom sastojaka, zatim naribajte sir. Mlince s piletinom pecite na 200°C oko 30-35 minuta, odnosno dok se sir ne zapeče.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice