Pileći batci iz pećnice savršeno su brz, a ukusan ručak za vikend. Marinada od senfa i meda omekšat će meso i dati mu poseban okus, a u kombinaciji s povrćem i krumpirom nikog neće ostaviti ravnodušnim. Vjerujemo da ćete često pripremati ovo jelo za svoju obitelj, a ovisno za koliko članova obitelji kuhate, prilagodite količinu mesa. 

Recept za pileće batke

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 1 kg krumpira
  • 3-4 mrkve
  • 3-4 pastrnjaka
  • 100 g smrznutog graška

Za marinadu:

  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • korica i sok od 2 limuna
  • prstohvat soli i papra
Recept za pileće batke iz pećnice
Shutterstock 

Priprema:

Pomiješate sastojke za marinadu i uvaljajte batke u smjesu. Ostavite ih da odstoje dok pripremite sve ostalo (može i duže).

Ogulite i nasjeckajte mrkvu i pastrnjak, stavite ih u zdjelu s krumpirom i pokapajte maslinovim uljem.

Stavite piletinu u pleh, a oko bataka krumpir i povrće. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta dok se meso ne počne odvajati od kosti i piletina ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, dodajte grašak i prelijte ostatkom marinade koja je ostala u posudi. Pokrijte folijom i pecite još 10 minuta.