Ova se verzija jela može prilagoditi namirnicama koje imate u hladnjaku, umjesto špinata dodajte tikvice, šparoge, začinite jelo nekim od vama omiljenih domaćih pesto umaka, onim klasičnim ali i onim fantastičnim od medvjeđeg luka. Za pripremu je dovoljno 20 minuta.
Ukoliko želite i znate kako pripremite domaće njoke, ovo će jelo biti još posebnije. Naš je savjet da njoke pripremite dan ranije.
Njoki s rajčicom, špinatom i mascarpone sirom
Sastojci:
500 g njoka
350 g paste od rajčica
100 g špinata, nasjeckanog
125 g mascarpone sira
50 g paremazana, svježe naribanog
Priprema:
Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Njoke skuhajte prema uputama, kuhane ocijedite. U međuvremnu zagrijte pastu od rajčica, dodajte špinat te promiješajte kako bi se sastojci dobro proželi. U taj umak dodajte kuhane I ocijeđene njoke, začinite po želji s malo soli, papra I drugih začina te prebacite sastojke u posudu za pečenje, preporuka je da bude keramička. Po površinijela dodajte mascarpone, naribani parmezan te pecite dok se površina ne zapeče i dobije zlatno pečenu boju. Poslužite toplu uz svježu salatu po želji.