Kad nemate puno vremena, a želite ukusan i hranjiv ručak, dobra ideja su kremasti njoki u bijelom umaku. Ovo ukusno kremasto jelo gotovo je za samo 10 minuta.
Sastojci:
- 500 g njoki
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- 180 g dimljena ili kuhana šunka
- sir po izboru
- češnjak
- papar
- sol
- peršin
- začini - ružmarin, timijan, bosiljak
Priprema:
U posoljenoj vodi skuhajte njoke. Kada isplivaju na površinu (nakon 3-4 minute) izvadite ih i ostavite sa strane. Zagrijte ulje u tavi i na češnjaku popržite šunku pa dodajte njoke i začine te pržite oko dvije minute pa dodajte vrhnje za kuhanje i naribani sir pa pržite oko dvije minute uz lagano miješanje.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice