Danas preskočite dostavu i pripremite hrskavu piletinu za pamćenje uz pomoć malo jogurta i još nekoliko pristupačnih sastojaka.
Preporučujemo da pržite krila ili batake, ali slobodno napravite i popularne stripse od pilećih prsa.
Sastojci:
150 g grčkog jogurta
1 žličica senfa
1 žličica javorova sirupa
½ žličice ljutog umaka
sol, papar
8 pilećih bataka
200 g kukuruznih pahuljica
mljeveni češnjak
mljevena crvena paprika
ulje
Priprema:
Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak pa dobro začinite marinadu. Ubacite piletinu i marinirajte je barem pola sata, a poželjno i duže. Netom prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, paprom, mljevenim češnjakom i paprikom. Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju.
Premjestite batačiće na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite toplo, uz umak od jogurta!