Piletina je uvijek dobar izbor za ručak ili večeru jer je najlaganije meso, brzo gotovo i može se pripremiti jednostavno. No kad vam dosade jela s piletinom kakva inače pripremate, isprobajte piletinu na turski način. Začinjena i prelivena umakom bešamel i sirom te zapečena u pećnici pravi je gurmanski užitak, a oduševit će vaše ukućane.
Recept za piletinu na turski način
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- sol
- papar
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica čili praha
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 1 žlica octa
- pola šalice jogurta
- 1-2 žlice maslaca
- 1 žlica brašna
- 1 i pola šalice mlijeka
- origano, peršin
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i posolite, začinite paprikom, čilijem, kuminom, paprom i dodajte protisnuti češnjak. Dodajte pire od rajčice i sve promiješajte. Dodajte jednu žličicu octa i pola šalice jogurta. Promiješajte i ostavite da se sve marinira oko 2 sata, ili preko noći u hladnjaku.
Pirjajte na malo ulja na laganoj vatri oko 15 minuta. Piletinu posložite u pleh, prelijte je umakom bešamel. Gore stavite malo naribanog sira ili mozzarelle i još kratko zapecite u pećnici dok se sir ne otopi.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice