Pljeskavice ne moraju uvijek biti od junećeg i svinjskog mesa, napravite ih od pilećeg mesa po ovom receptu.
Sastojci:
500 g piletine
100 g brašna
pola šalice kukuruznog brašna
2 manja luka
1 žlica kiselog vrhnja
ulje, sol, papar
Priprema:
Meso (ako nije mljeveno) sitno samljeti u multipraktiku, po potrebi dva puta. Dodajte sol i papar, brašno, kukuruznu krupicu i kiselo vrhnje. Luk sameljite ili jako sitno nasjeckajte i dodajte smjesi te sve dobro promiješajte. Dlanovima radite male pljeskavice i pržite ih na ulju u tavi. Vadite ih na kuhinjsku salvetu da upiju masnoću.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice