GULAŠ PO RECEPTU KARAPANDŽE: Slavni kuhar s junećim mesom kombinira ove začine

Recepte, savjete i trikove o kuhanju najpoznatijeg TV kuhara pratile su generacije.

Story/Shutterstock

Slavni kuhar Stevo Karapandža doajen je kulinarstva i najpoznatiji televizijski kuhar još iz vremena bivše Jugoslavije. Njegove recepte, savjete i trikove pratile su generacije.

Pronašli smo njegov recept za gulaš koji je podijelila korisnica web stranice Coolinarika.

Sastojci:

  • 1 kg junetine
  • 700 g luka
  • ulje
  • suha slanina
  • malo ljute mljevene paprike
  • 1 žličica slatke crvene mljevene paprike
  • 1 žlica biljnih začina
  • malo papra
  • 1 konzerva pelata
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 dl crnog vina
  • 1 lovorov list
  • malo kima, mažurana
  • 1 dl soka od naranče
Shutterstock 

Priprema:

Na zagrijanom ulju popirjajte luk. Dodajte junetinu narezanu na kockice, popržite uz stalno miješanje. Dodajte suhu slaninu, mljevenu ljutu i slatku papriku, biljni začin, papar, pelate, koncentrat rajčice, vino, lovorov list, malo kima, mažurana i sok od naranče. Promiješajte i kuhajte oko sat i pol, odnosno dok se meso ne skuha, povremeno mješajući i ako treba dolijevati po malo vode.

 Izvor: Coolinarika