Klasično mesno jelo na žlicu u našim krajevima zasigurno je vinski gulaš. Fino pečena junetina u kombinaciji s krumpirom, sa specifičnom aromom vina i lovora, idealna je za sve prilike.

Sastojci:

  • 50 ml ulja
  • 500 g junećeg mesa narezanog na komade
  • 1 glavica luka
  • 400 ml umaka od rajčica
  • 500 g krumpira
  • 200 ml crnog vina
  • listovi lovora
  • sol, papar

Priprema:

Na ulje dodajte meso, malo ga posolite i popržite sa svih strana. Očistite i narežite luk.

Izvadite meso i na istoj masnoći pržite luk oko 10 minuta. Na luk dodajte pečeno meso i dinstajte još 10 minuta.

Dodajte umak od rajčice, dio vina i lovor te pirjajte još 10 minuta. U gulaš ulijte oko 750 ml vode i kuhajte oko pola sata.

Krumpir ogulite i narežite na komade veličine mesa. U gulaš dodajte ostatak vina. Kad smjesa prokuha, dodajte krumpir.

Kuhajte pola sata dok krumpir i meso potpuno ne omekšaju te posolite i popaprite po želji.

 Izvor: Stvar ukusa