Iako se svinjski odresci na prvu čine kao pomalo dosadna namirnica, u kombinaciji s ružmarinom, narančinom sokom, gljivama te s prstohvatom čilija, svinjetina se pokazuje u novom svjetlu.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja, a priprema će vam oduzeti manje od pola sata.
Svinjski odresci s gljivama
Sastojci:
500 g svinjskih odrezaka
250 g šampinjona
2 žlice nasjeckanog ružmarina
¼ žličice čilija
Sok velike naranče
1 žlica vinskog octa
sol, papar
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje i pecite svinjetinu otprilike dvije minute sa svake strane. Potom izvadite odreske iz tave i odložite ih sa strane. U istu tavicu dodajte gljive i ružmarin pa ih dinstajte, uz miješanje, tri minute. Pospite čilijem u prahu i dolijte narančin sok i ocat te pustite da zakipi.
Vratite odreske u tavu i kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta, da se meso ispeče do kraja, a umak zgusne. Okrenite svinjske odreske jednom te ih dobro posolite i popaprite. Poslužite toplo.