Nakon uspješnih koncerata koje je održala početkom prosinca u Zagrebu, glazbena zvijezda Aleksandra Prijović podijelila je svoj obiteljski recept za jedno od najpopularnijih jela na području Balkana. Radi se naravno o punjenim paprikama. Svatko ima neki svoj omiljeni i dobro provjereni recept, a ako vas zanima kako ih voli obitelj pjevačice, prenosimo ga s Kurir.rs.

Sastojci

  • 600 g mljevenog mesa
  • 2 luka
  • 100 g riže
  • 1 jaje
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 2 rajčice
  • 12 paprika babura
  • 1 žlica brašna
  • 0,5 l soka od rajčice
  • malo ulja
  • malo soli
  • papar
  • suhi biljni začin

Recept za punjene paprike

10:06
Korak 1

Prodinstajte luk i meso

Paprike operite, očistite od peteljki i sjemenki. Luk sitno nasjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mljeveno meso i začine po ukusu.

10:12
Korak 2

Napunite paprike smjesom

Sve kratko propirjajte pa dodajte rižu i jaje. Ovom smjesom punite paprike. Otvore paprika zatvorite tankom kriškom svježe rajčice.

10:13
Korak 3

Stavite ih kuhati

Složite ih u dublji lonac i dolijte toliko vode da dođe do vrha paprika. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. 

10:14
Korak 4

Pripremite umak

U tavu ulijte malo ulja, dodati žlicu brašna, kratko popržite i dodajte papriku. Gotov umak ulijte u lonac s paprikom, dodajte sok od rajčice i kuhajte još 15 minuta.