Nakon uspješnih koncerata koje je održala početkom prosinca u Zagrebu, glazbena zvijezda Aleksandra Prijović podijelila je svoj obiteljski recept za jedno od najpopularnijih jela na području Balkana. Radi se naravno o punjenim paprikama. Svatko ima neki svoj omiljeni i dobro provjereni recept, a ako vas zanima kako ih voli obitelj pjevačice, prenosimo ga s Kurir.rs.
Sastojci
- 600 g mljevenog mesa
- 2 luka
- 100 g riže
- 1 jaje
- 1 žlica mljevene crvene paprike
- 2 rajčice
- 12 paprika babura
- 1 žlica brašna
- 0,5 l soka od rajčice
- malo ulja
- malo soli
- papar
- suhi biljni začin
Recept za punjene paprike
Prodinstajte luk i meso
Paprike operite, očistite od peteljki i sjemenki. Luk sitno nasjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mljeveno meso i začine po ukusu.
Napunite paprike smjesom
Sve kratko propirjajte pa dodajte rižu i jaje. Ovom smjesom punite paprike. Otvore paprika zatvorite tankom kriškom svježe rajčice.
Stavite ih kuhati
Složite ih u dublji lonac i dolijte toliko vode da dođe do vrha paprika. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Pripremite umak
U tavu ulijte malo ulja, dodati žlicu brašna, kratko popržite i dodajte papriku. Gotov umak ulijte u lonac s paprikom, dodajte sok od rajčice i kuhajte još 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice