Poznati talijanski specijalitet lazanje mnogima je jedno od omiljenih jela, a u originalu se priprema od kora tijesta, mljevenog mesa ili povrća i bešamel umaka i zapeče se u pećnici. No kako i za svako jelo postoje razne verzije. Pronašli smo recept za jelo koje je savršeno i kad očekujete goste na ručku ili večeri jer izgleda jako lijepo i dekorativno. 

Radi se o rolicama od lazanja, a pripremaju se čak i brže od klasičnog recepta.

Sastojci

  • 12 kuhanih kora za lazanje
  • 500 g ricotta sira
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žličica soli + 1/2 žličice soli
  • 1 žličica papra + 1/2 žličice papra
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 500 g mljevene junetine (možete koristiti drugo meso, npr. mljevenu puretinu)
  • 2 žličice talijanske mješavine začina
  • 2 šalice umaka od rajčice
  • 1,5 šalica naribanog mozzarella sira

Recept za lazanja rolice

17:12
Korak 1

Pirjajte 

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk. Pirjajte oko 10 minuta pa dodajte mljevenu junetinu. Promiješajte, lomeći meso na sitne komadiće, pa pirjajte oko 10 minuta. Dodajte sol, papar, mljeveni češnjak, mješavinu talijanskih začina, umak od rajčice (1 šalica), te sve sastojke dobro izmiješajte.

17:15
Korak 2

Napravite umak

Pomiješajte ricotta sir, jaje, parmezan , peršin. sol i papar (po 1/2 žličice).

17:15
Korak 3

Namažite kore

Na svaku skuhanu koru za lazanje nanesite 2 žlice smjese od parmezana i rasporedite, zatim rasporedite 1-1,5 žlicu pirjane junetine. Zarolati kore , tako da se dobiju kiflice . Rolice za lazanje slažite uspravno u posudu za pečenje, jednu do druge.

17:16
Korak 4

Prelijte i stavite peći

Prelijte ih šalicom umaka od rajčice, a zatim nasjeckanom mozzarellom. Rolice za lazanje pecite 25 minuta na 190°C. Po želji možete posuti parmezanom.

Pripremu pogledajte u videu: