Grašak sa slaninom odličan je prilog, ali poslužit će i kao brzi ručak. Ako vam je glavni obrok u danu, poslužite ga uz tostirani kruh, a po želji naribajte i malo parmezana.
Nikako nemojte preskočiti koricu i sok limuna, koji će obroku dati potrebnu svježinu. Servirajte grašak dok je još topao!
Grašak sa slaninom
Sastojci:
300 g svježeg mladog graška
4 deblje šnite slanine
1 limun
1/2 manjeg ljubičastog luka
čili u pahuljicama
sol, papar
Priprema:
Zapecite slaninu na tavici pa je premjestite na zaseban tanjur. Na tavici, na masnoći od slanine, popržite nasjeckani luk, dodajte grašak pa miješajte pet minuta na srednje jakoj vatri. Ako nema dovoljno masnoće, dodajte kocku maslaca. Dodajte koricu limuna, posolite, popaprite i začinite čilijem.
Dobro promiješajte, dodajte komadiće slanine pa maknite s vatre kad grašak omekša. Prelijte sokom limuna prije posluživanja.