Dolaskom proljeća dolazi i sezona roštilja na otvorenom, ali i kad nije najljepše vrijeme, ražnjići su praktičan i pristupačan izbor za obiteljski ručak, druženja, ali i hit na dječjim rođendanima. Gotovi su za tren, možete ih jesti s nogu, a vole ih sve generacije.
Pileći ražnjići najukusniji su kad se peku na roštilju, ali sasvim će dobro poslužiti i grill tava.
Sastojci:
500 g pilećih prsa
1 režanj češnjaka
3 žlice maslinova ulja
3 žlice bijelog vina
1 žličica sjeckanog bosiljka
sol, papar
1 tikvica
150 g cherry rajčica
Priprema:
Meso narežite na kocke veličine cherry rajčica koje ste pripremili. Češnjak oljuštite i nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s uljem, vinom, bosiljkom, solju i paprom. U tome marinirajte meso barem sat vremena, a poželjno i duže. Tikvice operite, očistite i narežite na komade. Rajčice također operite i po želji prepolovite. Meso izvadite iz marinade te ga, naizmjence s tikvicama i rajčicama, nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite ih na roštilju 10-ak minuta i okrećite kako ne bi zagorjeli.