Toskanska piletina jedno je od najpopularnijih jela talijanske kuhinje. Sastoji se od pilećeg mesa koje se pirja u umaku od vrhnja i sušenih rajčica te špinata. Ovo poznato jelo često se i priprema kuhanjem pilećeg mesa na pari, što je malo kompliciranije.
Recept s YouTube kanala KAZAN jednostavniji je i ukusan obrok je gotov za pola sata.
Sastojci
- 400 g pilećeg filea
- sol, papar
- mljevena crvena paprika
- 15 g maslaca
- režanj češnjaka
- 40 g sušenih rajčica
- 100 ml pilećeg temeljca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica parmezana
- špinat
Recept za piletinu na toskanski
16:44
Korak 1
Marinirajte
Meso posolite i popaprite te pospite paprikom i uljem.
16:48
Korak 2
Popržite meso
Meso popržite na tavi, izvadite i u tavu dodajte maslac.
16:49
Korak 3
Kuhajte
Kad se rastopi dodajte nasjeckani češnjak i sušene rajčice. Ulijte temeljac, vrhnje za kuhanje i dodajte oprani špinat. Kad počne kuhati dodajte parmezan i vratite meso te pirjajte još 10 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice