Pečeno pile iz pećnice savršen je izbor za nedjeljni ručak, a u ovoj marinadi bit će još ukusnije. Prenosimo recept s portala StvarUkusa.
Sastojci
1 cijelo pile
3 žlice maslinovog ulja
1 glavica češnjaka
250 ml vrhnje za kuhanje
1 puna žlica senfa
125 ml suhog bijelog vina
kopar
Kako marinirati i ispeći pile
Posolite
Cijelo pile obilno posolite s obje strane i ostavite barem sat vremena.
Marinirajte
Prelijte pile maslinovim uljem izvana i iznutra. Izgnječite češnjak i stavite češnjeve ispod pileta.
Pecite
Pecite pile na 22o stupnjeva 20 do 30 minuta dok ne poprimi boju.
Napravite preljev
Pomiješajte vrhnje za kuhanje, kopar i senf i dobro začinite solju i paprom. Poslije 20-30 minuta smanjite temperaturu na 140°C, izvadite pile i ulijte bijelo vino u pleh. Zatim prelijte piletinu preljevom od kopra i vratite u pećnicu na 30-40 minuta.
Ostavite da odstoji
Kada je pečeno, izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 15 minuta, lagano prekriveno s malo folije.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice