Pečeno pile iz pećnice savršen je izbor za nedjeljni ručak, a u ovoj marinadi bit će još ukusnije. Prenosimo recept s portala StvarUkusa.

Sastojci

1 cijelo pile
3 žlice maslinovog ulja
1 glavica češnjaka
250 ml vrhnje za kuhanje
1 puna žlica senfa
125 ml suhog bijelog vina

kopar

Kako marinirati i ispeći pile

9:25
Korak 1

Posolite

Cijelo pile obilno posolite s obje strane i ostavite barem sat vremena.

Najbolji recept za marinirano pečeno pile iz pećnice
Shutterstock 

9:40
Korak 2

Marinirajte

Prelijte pile maslinovim uljem izvana i iznutra. Izgnječite češnjak i stavite češnjeve ispod pileta.

9:41
Korak 3

Pecite

Pecite pile na 22o stupnjeva 20 do 30 minuta dok ne poprimi boju.

9:42
Korak 4

Napravite preljev

Pomiješajte vrhnje za kuhanje, kopar i senf i dobro začinite solju i paprom. Poslije 20-30 minuta smanjite temperaturu na 140°C, izvadite pile i ulijte bijelo vino u pleh. Zatim prelijte piletinu preljevom od kopra i vratite u pećnicu na 30-40 minuta.

9:43
Korak 5

Ostavite da odstoji

Kada je pečeno, izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 15 minuta, lagano prekriveno s malo folije.