Souvlaki na grčkom znači "mali ražnjić", a ovo tradicionalno grčko jelo priprema se od junetine, piletine ili janjetine. Tajna okusa nije u vrsti mesa, već u marinadi od crnog vina i mirisnih začina.
Ako ove grčke ražnjiće želite pripremiti kod kuće, isprobajte originalni recept za pravi grčki souvlaki s portala StvarUkusa.
Sastojci
- 1 kg mesa po izboru
- 100 ml maslinovog ulja
- pola šalice crnog vina
- 2 žlice soka od limuna
- 5 listova suhe metvice
- 1 žlica origana
- 2 lista lovora
- 1 žličica češnjaka u prahu
Recept za grčki suvlaki
Napravite marinadu
Pomiješajte sve sastojke u dubokoj zdjeli, a metvicu i lovor izdrobite na što sitnije komadiće.
Marinirajte meso
Meso narežite na manje komade, malo posolite i pomiješajte s pripremljenom marinadom. Ostavite ga u marinadi do četiri sata da se sastojci prožmu i onda možete krenuti s pečenjem.
Napravite ražnjiće
Za izradu ražnjića najbolje je koristiti tanke drvene štapiće.
Pecite
Pecite ih na laganoj vatri na roštilju. Možete ih peći u pećnici, ali su još bolji na roštilju. Suvlaki bi trebao biti gotov za petnaestak minuta, što je dovoljno da meso bude sočno.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice