Donosimo vam recept za najsočniju piletinu koja je začinjena i pečena do savršenstva. Meso marinirano u kombinaciji slanih i pikantnih okusa, naslagano na ražanj i polako peče dok izvana ne dobije laganu karameliziranu boju.
Poslužite meso u lepinji ili tortilji s umacima i dodacima po vašem izboru.
Pogledajte OVDJE recept za umak tzatziki
Sastojci:
- 12 pileća batka bez kostiju i kože (1,3 kg)
- maslinovo ulje
- 2 žlice senfa
- 4 češnja češnjaka
- limunova korica
- sol
- origano
- 1 šalica temeljca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. U zdjelu dodajte piletinu, maslinovo, senfa, češnjak, sol, korica limuna i origano. Dobro promiješajte. Možete mrinirati najmanje jedan sat, ali poželjno je ostaviti i cijelu noć.
Nakon što su marinirani, uzmite okomiti ražanj i povucite pileće batke pazeći da svaki okrenut suprutno od prethodnog. Ako nemate ražanj za peć kebab, uzmite luk prerežite ga na pola, satvite ga na lim za pečenje obloženog folijom i postavite dva drvena ražnjića okomito u luk.
Sada stavite gyro u pećnicu i dodajte 1 šalicu temeljca. Možete probušiti mali komad folije pazeći da prekrije gornji dio batka jer će prvo početi gorjeti s gornje strane dok se peče. Pecite 75-90 minuta ili dok nije potpuno pečeno. Izvadite iz pećnice, pustite da odmori i narežite.