Napravite domaće meso za grčki kebab kojeg svi obožavaju

Autentično grčko jelo donosi dašak mediterana na vaš stol

Shutterstock

Donosimo vam recept za najsočniju piletinu koja je začinjena i pečena do savršenstva. Meso marinirano u kombinaciji slanih i pikantnih okusa, naslagano na ražanj i polako peče dok izvana ne dobije laganu karameliziranu boju.

Poslužite meso u lepinji ili tortilji s umacima i dodacima po vašem izboru. 

Pogledajte OVDJE recept za umak tzatziki

Sastojci:

  • 12 pileća batka bez kostiju i kože (1,3 kg)
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice senfa
  • 4 češnja češnjaka
  • limunova korica
  • sol
  • origano
  • 1 šalica temeljca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. U zdjelu dodajte piletinu, maslinovo, senfa, češnjak, sol, korica limuna i origano. Dobro promiješajte. Možete mrinirati najmanje jedan sat, ali poželjno je ostaviti i cijelu noć.

Nakon što su marinirani, uzmite okomiti ražanj i povucite pileće batke pazeći da svaki okrenut suprutno od prethodnog. Ako nemate ražanj za peć kebab, uzmite luk prerežite ga na pola, satvite ga na lim za pečenje obloženog folijom i postavite dva drvena ražnjića okomito u luk.

Sada stavite gyro u pećnicu i dodajte 1 šalicu temeljca. Možete probušiti mali komad folije pazeći da prekrije gornji dio batka jer će prvo početi gorjeti s gornje strane dok se peče. Pecite 75-90 minuta ili dok nije potpuno pečeno. Izvadite iz pećnice, pustite da odmori i narežite.