Narežite svoje omiljeno svježe povrće, pripremite mješavinu krem sira i kiselog vrhnja, napunite i zarolajte tortilju. Dodatno omotajte tortilju plastičom folijom kako bi zadržale oblik i kratko ohladite, a zatim ih narežite na rolice, kao sushi.

Izbjegavajte povrće s velikim postotkom vode, kao što su svježa rajčica ili svježi krastavci, kako se tortilje ne bi raspale. Umjesto kiselog vrhnja možete upotrijebiti i grčki jogurt ili pikantni umak od rajčice.

Povrtna tortilja s krem sirom

Sastojci:

250 g krem sira
120 g kiselog vrhnja
1 žličica sušenog kopra
¼ žličice češnjaka u prahu
1/8 žličice soli
1/6 žličice papra
6 tortilja
70 g brokule
130 g mrkve
150 g svježe paprike
100 g mladog luka

Priprema:

Povrće operite i narežite na sitne komadiće. U zdjelu srednje veličine stavite krem sir pa miksajte mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodaje kiselo vrhnje i začine pa još kratko miksajte. Dobivenu smjesu premažite preko svake tortilje. Pospite narezanim povrćem i zarolajte. Svaku tortilju dodatno zarolajte u plastičnu foliju i čvrsto stegnite.

Stavite u hladnjak na sat vremena. Izvadite tortilje iz plastične folije pa ih narežite na kolutiće debljine tri centimetara. Stavite na veći tanjur ili pladanj i poslužite.