Pileći batci i piletina pripremaju se jednostavno jer ih je dovoljno marinirati pola sata prije pečenja te ispeći u pećnici ili tavi. Ako su vam dosadili batci i odresci ili komadići pilećeg mesa, pripremite pileća krilca u umaku od luka za koji će vam trebati kuha od luka, možete koristiti kupovnu.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • vrećica gotove juhe od luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 male vezice svježeg peršina
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Stavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte je na 200 stupnjeva. Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. Pripremite pileća krilca, osušite ih papirnatim ubrusom i stavite u veliku zdjelu. Dodajte gotovu juhu od luka i žlicu maslinovog ulja. Pomiješajte rukama.

Stavite ih na lim za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite ih 40 do 45 minuta. Za to vrijeme sitno nasjeckajte svježi peršin. Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, otopite 2 žlice maslaca. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Prebacite krilca u čistu zdjelu. Dodajte maslac i pola peršina i promiješajte dok se ne upije.