Ako volite jela s njokima, ovo je idealna ideja za vaš idući ručak. Kremasta piletina u umaku od sušenih rajčica i 2 vrste sira s domaćim njokima savršeno je jelo za vaš idući ručak ako imate samo pola sata vremena za kuhanje. Ova kombinacija okusa i tekstura, osvojit će vas odmah, a ako nemate volju za napraviti domaće njoke možete se poslužiti onim kupljenim.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 450 g pilećih prsa
- sol i papar
- ljutika
- 2 češnja češnjaka
- 30 g sušene rajčice
- 240 g vrhnja
- 470 ml pilećeg temeljca
- 900 g njoka
- 60 g svježeg špinata
- 225 g mozzarella sira
- 50 g parmezana
Njoki:
- 900 g kuhanog krumpira
- 180 g brašna
- sol
- 1 jaje
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri, dodajte piletinu narezanu na kockice, začinite solju i paprom. Pecite dok ne porumeni. Dodaj ljutiku, češnjak i sušenu rajčicu, dobro pomiješajte.
Kuhani krumpir zgnječite u pire, lagano pobrašnite radnu površinu, dodajte jaje i krumpir, zatim brašno. Rukama miješajte dok se brašno ne navlaži, a zatim prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu. Sve dobro zamijesite rukama, tijesto je gotovo kada je glatko i malo ljepljivo. Nemojte previše mijesiti tijesto jer će njoki biti žilavi. Oblikujte njoke od tijesta.
Dodajte vrhnje, pileći temeljac i miješajte. Pustite da prokuha, pa umiješajte noke. Kuhajte dok njoki ne omekšaju, a umak se zgusne. Dodajte špinat i umiješajte dok ne uvene, probajte treba li dodati još začina. Maknite s vatre i umiješajte sireve.
Izvor: Jo cooks