Hrskava panceta savršeno će se stopiti s pahuljastim njokima i mirišljavim pestom od svježeg bosiljka. Ako imate vremena i kuhanje vas opušta, slobodno pripremite domaće njoke. Ako ste u žurbi, kupite paket i završite ručak za samo 10 minuta!

Njoki s pestom i hrskavom slaninom

Sastojci:

15 g svježeg bosiljka
30 g baby špinata
1 žlica naribanog parmezana
3 žlice maslinovog ulja
sok jednog limuna
150 g slanine
500 g smrznutih njoka
sol

Priprema:

Kako biste dobili pesto, stavite bosiljak, špinat, parmezan, sol po ukusu i žlicu maslinovog ulja u blender i kratko blendajte. Nastavite dodavati maslinovo ulje dok ne dobijete pesto glatke teksture. Pesto začinite s limunovim sokom i još soli po ukusu.

Slaninu narežite na male kockice i stavite u hladnu tavu. Upalite vatru na srednje jaku i pržite dok slanina ne postane hrskava, otprilike pet minuta. Izvadite i stavite na papirnate ubruse kako bi se upio višak ulja. Skuhajte njoke u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju. Kada njoki isplivaju na površinu, ocijedite ih i stavite u tavu. Umiješajte pesto i slaninu, pospite s još malo parmezana i poslužite toplo!