Recept dana: Carbonara s brokulom

Napravite malo drugačiju klasičnu carbonaru i dodajte joj ukusno i zdravo povrće.

Shutterstock

Krenula je sezona brokule, a mi vam preporučamo da klasično talijansko jelo od tjestenine carbonaru, obogatite zdravim ukusom brokule i tvrdog sira. Ovo jednostavno i ukusno jelo idealno je kao preporuka za brzi i ukusan tjedni ručak. 

Sastojci:

  • 1 glavica brokule
  • 1 češanj češnjaka
  • 70 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • 125 ml vrhnja
  • 2 jaja
  • 400 g špageta
  • 250 g narezane slanine
  • cvjetovi brokule
  • pecorini za dekoraciju

Priprema:

Zakuhajte lonac s posoljenom vodom na jakoj vatri. Dodajte brokulu, kuhajte dok ne omekša. Izvadite i stavite u zdjelu s hladnom vodom.

Brokulu, češnjak, 35 g sira i maslinovo izblendajte dok smjesa ne postae glatka. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i preostali sir. 

Skuhajte tjesteninu u loncu s kipućom vodom, ocijedite, ostavite 2 žlice vode. Vratite tjesteninu i sačuvanu tekućinu u posudu.

U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj vatri. Popržite slaninu dok ne porumeni. Umiješajte smjesu brokule i dodatne cvjetove brokule u tjesteninu. Dodajte smjesu od jaja i vrhnja. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Podijelite u zdjelice, pospite slaninom i dodatnim sirom. Začinite i poslužite. 

Izvor: taste