Donosimo recept slavnog talijanskog kuhara Gennara Contalda za još slavnije špagete carbonara. Isprobajte i zasigurno više nećete pripremati carbonaru na drugi način.
Sastojci:
200 grama špageta
3 velika žumanjka
40 grama parmezana
150 grama pancete ili slanine
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
Priprema:
Pjenjačom umutite žumanjke s parmezanom i paprom, a zatim pancetu narežite na sitne komadiće, a koru pancete sačuvajte.
Skuhajte špagete u slanoj vodi i sačuvajte malo vode. Korom pancete natrljajte dno tepsije.
Češnjak ogulite i zdrobite dlanom pa dodajte u zagrijanu tavu. Ostavite minutu da pusti okus pa dodajte pancetu i kuhajte dok lagano ne postane hrskava.
Izvadite češnjak iz tave, dodajte tjesteninu i promiješajte. Posudu maknite s vatre, dodajte malo vode preostale od kuhanja tjestenine, popaprite i ulijte smjesu od jaja. Promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice