Carbonara  je mnogima omiljeno jelo, a mi smo pripremili za vas carbonaru iz pećnice s graškom koja je još kremastija od one iz tave.

Za pripremu su vam potrebni klasični sastojci samo još dodajte grašak i sve ubacite u pećnicu. Ukusan i kremast ručak nikad nije bio jednostavniji. 

Sastojci:

  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • 3 žumanjka
  • maslinovo ulje
  • 150 g dimljene slanine
  • 150 g smrznutog graška
  • 250 g tjestenine za lazanje
  • 45 g svježih krušnih mrvica
  • Šaka svježeg lišća bosiljka
  • sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C, istucite vrhnje za kuhanje, parmezan i žumanjak s puno papra, dok smjesa ne postane glatka. 

U plitkoj posudi zagrijte malo maslinovog ulja i pržite 5 minua. Dodajte smrznuti grašak, komadiće tjestenine za lazanje i 400 ml svježe prokuhane vode, dobro promiješajte da se tjestenina ne zalijepi, pa kuhajte 2 minute.

Uklonite s vatre i umiješajte smjesu sira da se potpuno prekrije i sjedini. Pospite ga krušnim mrvicama i pecite u pećnici 15-20 minuta dok ne porumeni i postane hrskav. Poslužite tjesteninu posutu svježim začinskim biljem.