Brokula je svestrano povrće kao i cvjetača, kelj i kupus. Odličan je sastojak u gustim juhama, varivu, umacima. A ukusna je i pohana i pržena. Ako u hladnjaku imate glavicu brokule koju trebate hitno potrošiti, pripremite odlične popečke. Trebat će vam samo 20-ak minuta vremena, uključujući i prženje.

Ako tražite ideje za ručak, potražite 10 ideja za prilog jelu, a nije krumpir, riža ili tjestenina.

Sastojci

1 srednja glavica brokule
½ srednje glavice luka
2 režnja češnjaka
50 g brašna od slanutka
2 žlice mljevenih sjemenki lana
½ žličice mljevenog kumina
¼ žličice kajenskog papra
1 žličica soli
svježi korijander

Recept za popečke od brokule

15:34
Korak 1

Izblendajte

Cvjetove brokule, luk i češnjak izradite u sjeckalici u mrvičastu smjesu.

15:35
Korak 2

Zamijesite

Umiješajte brašno, lan i začine pa rukama oblikujte popečke.

15:35
Korak 3

Pržite

Zagrijte suncokretovo ulje ili kokosovo ulje na tavici pa pržite popečke otprilike tri minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

15:35
Korak 4

Ocijedite

Izvadite popečke iz tavice pa ih položite na papirnate ubruse, kako bi se ocijedio višak ulja.