Brokula je svestrano povrće kao i cvjetača, kelj i kupus. Odličan je sastojak u gustim juhama, varivu, umacima. A ukusna je i pohana i pržena. Ako u hladnjaku imate glavicu brokule koju trebate hitno potrošiti, pripremite odlične popečke. Trebat će vam samo 20-ak minuta vremena, uključujući i prženje.
Ako tražite ideje za ručak, potražite 10 ideja za prilog jelu, a nije krumpir, riža ili tjestenina.
Sastojci
1 srednja glavica brokule
½ srednje glavice luka
2 režnja češnjaka
50 g brašna od slanutka
2 žlice mljevenih sjemenki lana
½ žličice mljevenog kumina
¼ žličice kajenskog papra
1 žličica soli
svježi korijander
Recept za popečke od brokule
Izblendajte
Cvjetove brokule, luk i češnjak izradite u sjeckalici u mrvičastu smjesu.
Zamijesite
Umiješajte brašno, lan i začine pa rukama oblikujte popečke.
Pržite
Zagrijte suncokretovo ulje ili kokosovo ulje na tavici pa pržite popečke otprilike tri minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Ocijedite
Izvadite popečke iz tavice pa ih položite na papirnate ubruse, kako bi se ocijedio višak ulja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice