Grčka salata od tjesteninomsa piletine izvrsno je ljetno lagano jelo koje lako možete ponjeti sa sobom i napraviti veću količinu unaprijed. Piletina je marinirana u dressingu za salatu, pa je piletina bogate aromatične arome koja dodatno daje sočnost cijeloj salati. Isprobajte ovo ukusno i zasitno je koje ćete obožavati ovog ljeta.
Sastojci:
Dressing:
- 1 limun
- 60 ml maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- pola žličice sušenog origana
- pola žličice soli
- svježe mljevene paprike
Salata:
- 2 pileća batka
- 225 g tjestenina
- 1 paprika
- 100 g cherry rajčice
- pola krastavca
- peršina
- feta
Priprema:
Naribajte koricu limuna, ocijedite sok iz limuna. Pripremite preljev i marinadu tako što ćete nasjeckati 2-3 režnja češnjaka i pomiješajte ih s 1/4 limunovog soka, maslinovim uljem, origanom, soli, malo svježeg papra i prstohvatom limunove korice. Umutite sastojke dok se sve ne sjedini.
Stavite pileće batke u malu vrećicu i dodajte polovicu preljeva, a ostatak sačuvajte za kasnije. Nasjeckajte još jedan režanj češnjaka i dodajte ga u vrećicu s piletinom i marinadom. Istisnite zrak i dobro batke obložite marinadom. Ostavite ih da budu u vrećici pola sata.
Dok se piletina marinira, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i pustite da se ohladi.
Zagrijte tavu na srednjoj vatri, kad se zagrije, dodajte piletinu i pecite sa svake strane dok dobro ne porumeni. Pečenu piletinu izvadite iz tave i osatvite da odstoji oko pet minuta. Kad se ohladi, piletinu nasjeckajte na manje komade veličine zalogaja.
Dok se piletina peće pripremite ostalo povrće, krastavac i papriku narežite na kockice. Prerežite rajčice na pola. Listove peršina skinite sa stabiljke i grubo nasjeckajte.
Na kraju složite salatu, skuhanu i ohlađenu tjesteninu dodajte u veliku zdjelu. Izmrvite fetu i dodajte limunove korice. Prostali preljev prelijte preko salate i pomiješajte. Poslužite odmah ili stavite u hladnjak.
Izvor: Budget bytes