Priprema ove odlične sezonske salate s jagodama će vam oduzeti 10-ak minuta, uključujući i rezanje, a dobra je vijest da se možete poigrati okusima. Uvijek možete dodati i različite sjemenke, tostirati oraščiće, ubaciti rikulu ili zamijeniti fetu nekim drugim sirom.
Pripazite da jagode budu zrele i bez oštećenja te ih pažljivo narežite na tanke ploškice, kako bi salata bila i vizualno privlačna.
Sastojci:
300 g svježeg špinata
400 g jagoda
polovica malog ljubičastog luka
50 g oraha
100 g feta sira
Priprema:
Orahe grubo narežite, a luk sitno nasjeckajte. Pomiješajte oprani špinat s jagodama narezanima na ploškice, dodajte luk, orahe i razmrvljeni feta sir. Prelijte maslinovim uljem, balzamičnim octom, posolite i popaprite i poslužite.
Ako želite, možete napraviti dresing ulja i octa, meda i malo senfa.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice