Salate koje se mogu jesti kao obrok idealna su jela za ljeto. Brzo se pripremaju, lagana su i mogu se ponijeti sa sobom na posao. No osim toga, moraju biti i zasitna. Dodajte kuhana jaja, pečeno povrće i za preljev nemojte koristiti majonezu nego grčki jogurt. Ovu kremastu salatu možete jesti bez grižnje savjesti ako pazite na liniju.
Sastojci:
- 800 g grčki jogurt
- 400 g mrkve
- 4 paprike
- 3-4 feferona
- 1 patlidžan
- 3 kuhana jaja
- 4-5 češnja češnjaka
- sol, ulje, papar, origano, ljuta crvena paprika
Priprema:
Mrkvu ogulite i naribajte, a patlidžan očistite i narežite na kockice. U tavu stavite malo ulja i popržite češnjak, dodajte mrkvu. Popržite i papriku i feferone. Zatim popržite patlidžan i ostavite ga sa strane da se ocijedi od masnoće. Mrkvi dodajte grčki jogurt, još češnjaka i soli, sve promiješajte i polovicu smjese stavite u vatrostalnu zdjelu. Zatim dodajte papriku i patlidžan, posolite i popaprite, zatim dodajte kuhana jaja i ostatak smjese od mrkve i grčkog jogurta. Ohladite i poslužite kao obrok salatu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice