Salate koje se mogu jesti kao obrok idealna su jela za ljeto. Brzo se pripremaju, lagana su i mogu se ponijeti sa sobom na posao. No osim toga, moraju biti i zasitna. Dodajte kuhana jaja, pečeno povrće i za preljev nemojte koristiti majonezu nego grčki jogurt. Ovu kremastu salatu možete jesti bez grižnje savjesti ako pazite na liniju.

Sastojci:

  • 800 g grčki jogurt
  • 400 g mrkve
  • 4 paprike
  • 3-4 feferona
  • 1 patlidžan
  • 3 kuhana jaja
  • 4-5 češnja češnjaka
  • sol, ulje, papar, origano, ljuta crvena paprika

Priprema:

Mrkvu ogulite i naribajte, a patlidžan očistite i narežite na kockice. U tavu stavite malo ulja i popržite češnjak, dodajte mrkvu. Popržite i papriku i feferone. Zatim popržite patlidžan i ostavite ga sa strane da se ocijedi od masnoće. Mrkvi dodajte grčki jogurt, još češnjaka i soli, sve promiješajte i polovicu smjese stavite u vatrostalnu zdjelu. Zatim dodajte papriku i patlidžan, posolite i popaprite, zatim dodajte kuhana jaja i ostatak smjese od mrkve i grčkog jogurta. Ohladite i poslužite kao obrok salatu.