Krumpir salata na njemački način s majonezom tradicionalno je jelo sjevera Njemačke,a razlikuje se od južnonjemačke salate po tome što sadrži majonezu. Salata je izvrstan prilog za svaku roštilj zabavu jer je možete pripremiti unaprijed.

Najbolja će biti ako ju napravite dan prije konzumacije, zato što će povrće i umak pustiti sokove i bolje će se sjediniti arome začina. 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 4 komadića slanine
  • 4 jaja
  • štapića celera
  • 2 mlada luka
  • 2 kisela krastavca
  • 1 žlica kapara
  • 40 g kopra
  • 2 žlice vlasca

Kremasta majoneza s hrenom:

  • 150 g majoneza
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 2 fileta inćuna
  • češanj češnjaka
  • 1 žličica hrena
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica octa

Priprema:

Kuhajte krumpir u velikom loncu kipuće vode 15 minuta ili dok ne omekša. Dobro ocijedite, stavite slaninu da se prži na tavi dok ne postane hrskava. Kuhajte jaja u loncu s kipućom vodom 7 minuta ili duže ovisno kakva volite kuhana jaja. Nakon kuhanja stavite jaja u hladnu vodu. 

U zdjelu stavite krumpir, slaninu nasjeckanu na male komadiće, celer tako narezan, mladi luk narezan na tanke ploške, krastavac grupo nasjeckan, kapare te nasjeckani kopar i vlasac. Sve promiješajte. 

Za majonezu s hrenom stavite majonezu, kiselo vrhnje, inčunesitno nasjeckane, zgnječeni češnjak, hren, senf i ocat u zdjelu i promiješajte dok se ne sjedini sve. Pokapajte majonezu preko smjese krumpira u zdjeli i promiješajte da se sjedini. 

Jaja ogulite i narežite na deblje ploške i možete servirati na salatu. 

Izvor: taste