Jednostavan recept za dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru - jelo koje će sačuvati sve okuse i mirise mora.

Shutterstock

Ako želite uživati u školjkama, ne morate potrošiti puno novaca. Dagnje se mogu nabaviti po povoljnijoj cijeni, a sadrže pregršt hranjivih tvari, od selena, željeza, joda, cinka, folne kiseline i vitamina A i B.

Također, među svim školjkašima imaju najvišu razinu omega-3 masnih kiselina. Probajte dagnje na buzaru i okusite more na tanjuru.

Sastojci:

1 kg dagnji
maslinovo ulje
3 češnja češnjaka
1 žlica krušnih mrvica
2 dcl bijelog vina
1 vezica peršina
sol, papar

Priprema:

Dagnje operite i ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, peršin i krušne mrvice te kratko popržite. Dodajte dagnje, promiješajte, zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite i kuhajte oko 15 minuta.

Buzaru možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.