Recept za brzo i jednostavno jelo petkom su pržene srdelice s umakom od češnjaka i majoneze. U samo nekoliko koraka napravite ukusan i hrskav ručak. Preporučujemo vam da uz srdelice spremite Caprese salatu ili kremastu salatu od krastavaca.

Sastojci:

  • 500 g svježih srdela
  • 250 g brašna
  • sol
  • ulje

Umak:

  • 3 žlice majoneze
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 češanj češnjaka
  • sol i papar

Priprema:

Ribu očistite od ljuskica te joj izvadite utrobu. Operite je i posušite ubrusom. Potom umočite u brašno u koje ste umiješali sol i stavite pržiti na jako zagrijano ulje po nekoliko minuta s obje strane. Kada je gotovo, izvadite ribice i stavite ih na tanjur s papirnatim ubrusom kako bi se upio ostatak masnoće

Protisnite češnjak i pomiješajte ga sa majonezom, vrhnjem i sokom od limuna te začinite. Poslužite rashlađeno uz srdelice.