Nutricionisti i liječnici su složni da bi ribu trebalo jesti najmanje dva ili tri puta tjedno, ali Hrvati je ne konzumiraju često, neki gotovo nikad. Neke vrste riba poput oslića, srdela, pastrve, skuše, pristupačnije su, a možete ih peći u pećnici, roštilju ili tavi, pohati ili jesti na žlicu u jelima kao što su brudet, gregada ili riblja juha.

Skuša spada među najzdravije ribe na svijetu jer sadrži veliki postotak omega-3 masnih kiselina, a jednostavna je za pripremu. S YouTube kanala pocket secret donosimo vam recept za pečenu skušu uteriyaki umaku kako je pripremaju u Japanu. Gotova je za pet minuta, a posebno će se svidjeti ljubiteljima slatko-kiselih umaka i u kombinaciji s rižom.

Sastojci

2 fileta skuše
1,5 žlica šećera
3 žlice rižinog octa
1,5 žlica soja umaka

Recept za skušu u slatko-kiselom umaku

9:22
Korak 1

Pecite

Filete skuše popecite u suhoj i zagrijanoj tavi. Ribu povremeno okrenite i pritisnite rubove, da se ispeče sa svih strana. Pazite da u tavi nema previše masnoće koju je riba otpustila. 

9:25
Korak 2

Pospite

Zatim pospite šećerom, prelijte rižinim octom i soja umakom.

9:25
Korak 3

Pirjajte

Zatim skuše pirjajte u umaku dok se ne prožmu.

Postupak pogledajte u videu: