Isprobajte riblje tacose s umakom od češnjaka i pikantnog umaka Sirache, koji će podići marinirane komadiće filea oslića. Ovo jelo je praktično za spremiti kad vam se gosti najave u zadnji tren, zato što se brzo slažu i zasitni su. 

Sastojci:

  • 24 male kukuruzne tortilje
  • 700 g filea oslića
  • mljeveni kumin
  • kajanski papar
  • sol
  • papar
  • maslinovo
  • žlica maslaca

Punjenje:

  • ljubičasto zelje
  • 2 avokada
  • 2 rajčice
  • crveni luk
  • 100 g ribanog sira
  • 1 limeta

Umak:

  • 120 ml kiselog vrhnja
  • 80 ml majoneze
  • 2 žlice soka od limete
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica Sriracha umaka

Priprema:

Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje, u maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite preko filea ribe sa svih strana, dodajte u maslinovog ulja. 

Pecite na 190 stupnjava 20-25 minuta. Promiješajte sve sastojke za taco umak u srednjoj zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine.

Da biste poslužili tacose, tortirajte na kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećnici.

Servirate tako da stavite prvo komadiće ribe, zatim dodajte preostale sastojke; ribani kupus, ploške avokada, rajčicu i luk narezane na kockice i završite s puno ribanog sira i na kraj taco umak. Poslužite s kriškama svježe limete.