Isprobajte riblje tacose s umakom od češnjaka i pikantnog umaka Sirache, koji će podići marinirane komadiće filea oslića. Ovo jelo je praktično za spremiti kad vam se gosti najave u zadnji tren, zato što se brzo slažu i zasitni su.
Sastojci:
- 24 male kukuruzne tortilje
- 700 g filea oslića
- mljeveni kumin
- kajanski papar
- sol
- papar
- maslinovo
- žlica maslaca
Punjenje:
- ljubičasto zelje
- 2 avokada
- 2 rajčice
- crveni luk
- 100 g ribanog sira
- 1 limeta
Umak:
- 120 ml kiselog vrhnja
- 80 ml majoneze
- 2 žlice soka od limete
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica Sriracha umaka
Priprema:
Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje, u maloj posudi pomiješajte začine i ravnomjerno pospite preko filea ribe sa svih strana, dodajte u maslinovog ulja.
Pecite na 190 stupnjava 20-25 minuta. Promiješajte sve sastojke za taco umak u srednjoj zdjeli i miksajte dok se dobro ne sjedine.
Da biste poslužili tacose, tortirajte na kratko kukuruzne tortilje na velikoj tavi ili u pećnici.
Servirate tako da stavite prvo komadiće ribe, zatim dodajte preostale sastojke; ribani kupus, ploške avokada, rajčicu i luk narezane na kockice i završite s puno ribanog sira i na kraj taco umak. Poslužite s kriškama svježe limete.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice