Tražite li ideje za ručak vikendom, odaberite svinjske kotlete u sočnom karameliziranom umaku od luka. Poslužite uz prilog po želji, svinjetina u umaku slaže se s pire krumpirom ili rižom.
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta
- 1 ½ žlica ulja
- malo maslaca
- 3 glavice luka srednje veličine
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice brašna
- 950 ml pilećeg ili goveđeg temeljca
- ¼ šalice vrhnja za kuhanje
- malo peršina ili majčine dušice
Priprema:
Meso dobro začinite sa svake strane. U dobro zagrijanoj tavi na ulju i maslacu popržite meso. Meso izvadite, pa na istoj tavi popržite nasjeckani luk. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 1-2 minute. Dodajte brašno, promiješajte i odmah ulijte juhu. Pirjati na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Vratiti meso u posudu i zaliti vrhnjem za kuhanje. Još malo kuhati i gotovo. Ukrasite sitno nasjeckanim svježim peršinom, ružmarinom i majčinom dušicom.