Slavni kuhar Jamie Oliver na svom YouTube kanalu otkrio je kako napraviti najsočnije svinjske kotlete. Tajna je u dugom mariniranju, a zatim prženju u vlastitoj masnoći točno sedam minuta. Za bolji okus dodaje im i jabuke.

Sastojci:

2 svinjska kotleta
svježa kadulja
svježi ružmarin
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
ocat
1 jabuka

Priprema:

Odrežite masne dijelove mesa koje ćete popržiti prije pečenja kotleta.

Nasjeckajte začinsko bilje i češnjak. Dodajte malo maslinovog ulja i octa, začinite paprom i promiješajte. Premažite meso i ostavite da se marinira oko 10 sati, najbolje preko noći. Nemojte dodavati sol.

Popržite masne dijelove i zatim ih izvadite iz tave. Kotlete složite jedan na drugi i stavite ga uspravno u posudu, na prerezanu stranu. Pecite tako 3 do 4 minute. Zatim ih okrenite normalno. Pržite na jakoj temperaturi i svake minute okrećite i sve tako radite ukupno sedam minuta. U tavu dodajte jabuku narezanu na četvrtine. Ostavite da odstoji oko 4 minute, a zatim poslužite.