Recept dana: Svinjski odresci u umaku od šampinjona

Sočno meso u kremastom umaku.

Shutterstock

Za ručak pripremite svinjske kotlete u umaku od šampinjona. Saznajte kako pripremiti umak od gljiva kao iz restorana.

Sastojci:

  • 3 žlice ulja
  • 4 svinjska kotleta bez kostiju
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice crnog papra
  • 1 glavica luka oguljena i sitno nasjeckana
  • 6 gljiva, nasjeckanih
  • 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 360 ml pileće juhe
  • ½ žlice pirea od rajčice
  • ½ žlice bijelog vinskog octa
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na jakoj vatri. Pospite obje strane svinjskih kotleta s 1/4 žličice soli i 1/4 žličice papra. Stavite u tavu i pržite 6-7 minuta, jednom okrećući, dok ne porumene. Izvadite iz posude i stavite na tanjur. Dodajte preostalu 1 žlicu ulja u tavu, zatim dodajte nasjeckani luk, nasjeckane gljive i preostalu 1/4 žličice soli i papra.

Pržite 5 minuta uz često miješanje dok luk ne omekša. Dodajte češnjak. Pržite još minutu uz miješanje. Pospite brašno preko luka i gljiva i promiješajte. Ulijte juhu uz miješanje. Zatim dodajte pire od rajčice, bijeli vinski ocat, vrhnje za kuhanje i ponovno promiješajte.

Svinjske kotlete vratite u tavu i pirjajte 10 minuta da se umak zgusne. Poslužite posuto svježim peršinom.