Tražite li ideje za ručak vikendom, odaberite svinjske kotlete u sočnom karameliziranom umaku od luka. Poslužite uz prilog po želji, svinjetina u umaku slaže se s pire krumpirom ili rižom.

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta
  • 1 ½ žlica ulja
  • malo maslaca
  • 3 glavice luka srednje veličine
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 950 ml pilećeg ili goveđeg temeljca
  • ¼ šalice vrhnja za kuhanje
  • malo peršina ili majčine dušice

Priprema

Meso dobro začinite sa svake strane. U dobro zagrijanoj tavi na ulju i maslacu popržite meso. Meso izvadite, pa na istoj tavi popržite nasjeckani luk. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 1-2 minute. Dodajte brašno, promiješajte i odmah ulijte juhu. Pirjati na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Vratiti meso u posudu i zaliti vrhnjem za kuhanje. Još malo kuhati i gotovo. Ukrasite sitno nasjeckanim svježim peršinom, ružmarinom i majčinom dušicom.