Kad nemate puno vremena, a želite pripremiti ukusan ručak s mesom, isprobajte ovaj recept. Ukusni juneći odresci u umaku od gljiva prilično su brzo gotovi.
Sastojci:
- 2 juneća odreska (po 120 g svaki)
- 4 žlice maslaca
- 1 žličica ulja
- 1 šalica narezanih gljiva
- 1 žlica narezanog mladog luka
- 1 žlica brašna
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 2/3 šalice pilećeg temeljca
Shutterstock
Priprema:
Istucite meso na debljinu 2,5 cm. Zagrijte 2 žlice maslaca na srednje jakoj vatri i popržite odreske dok ne poprime smeđu boju. Izvadite odreske, u istu tavu stavite preostali maslac i zagrijte ga. Na srednjoj vatri pirjajte gljive i mladi luk dok ne omekšaju. Dodajte brašno, sol i papar, promiješajte, pa postupno dolijevajte temeljac. Svo vrijeme miješajte dok se ne zgusne pa kad prokuha miješajte još 2 minute. Juneće odreske prelijte umakom od gljiva i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice