Alfredo tjestenina s piletinom gotova je za pola sata

Kremast umak omiljen je u jelima s tjesteninom.

Shutterstock

Umak alfredo jedan je od najpopularnijih brzih umaka za tjesteninu na svijetu jer je gotov za 15-ak minuta, a jako je sočan i kremast. Pripremite ga s tjesteninom i piletinom. Ovaj ručak idealan je za radni tjedan jer je gotov za pola sata.

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • 250 ml neutralnog vrhnja
  • 1 žlica škroba
  • 100 g tvrdog sira
  • 250 g špageta
  • začini

Priprema:

Pileći file narežite na trakice ili medaljone, prelijte ih uljem, posolite, popaprite i pospite mljevenom crvenom paprikom. Meso popržite na tavi. U drugoj posudi zagrijte ulje pa propržite sitno sjeckani luk i dodajte maslac i nasjeckani češnjak. Promiješajte pa dodajte škrob i vrhnje za kuhanje. Začinite po želji i sve dobro promiješajte pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuhali i procijedili te jednu šeflju vode u kojoj su se kuhali. Promiješajte, pa pospite naribanim sirom i ponovno promiješajte. Dodajte meso.